Reislustige Best Irish Singers

Verslag van de Ierlandreizen van de Best Irish Singers

(door Cees Arends)

Voor de eerste keer naar Ierland in 2008. Eerst donderdagmorgen naar Dublin gevlogen en vandaar met de bus naar Drogheda. Daar verbleven we in het hostel The Green Door. Daar hebben we excursies gemaakt o.a. naar The Battle of the Boyne, naar Newgrange ruines en begraafplaats en The Great Mount at Knowth. Zondag terug naar Dublin. We verbleven in Jacobs Inn. Wandeling door Dublin gemaakt en een dagtocht door The Wicklow Mountains. Maandag weer retour.

Tweede keer in 2011 naar Killarney geweest. Donderdags gevlogen naar Cork en met busjes naar Killarney naar Neptunes Hostel. Van daaruit een trip gemaakt naar Dingle waar we optraden in de Dingle Pub. Vrijdags een wandeling gemaakt naar Ross Castle. Zaterdag een dagtoer The Ring of Kerry gemaakt. Zondags een dagtoer naar Lough Guitane, Derrynasaggart en the Mountains  bij Macroon Castle. ’s Avonds optreden in Kennemare Foley’s Club. Maandag vertrek naar Cork en onderweg Blarney Castle aangedaan.

Derde keer in 2014 via Dublin met busjes naar Galway gereden. We verbleven in het Woodquay Hostel. Vrijdag excursie naar Bridget’s Garden een botanische tuin. Zaterdags het Oisterfestival mogen openen met een optreden van BIS in een enorme tent. Zondag een excursie gemaakt naar Gary Monroe en gezongen in de Kulemore Abby Chapel.. Maandag terug naar Dublin en halverwge de reis een bezoek gebracht aan en een excursie gehad in Tillemore Dew, een whiskey stokerij. Inchecken in Jacobs Inn en ‘s avonds een optreden in The Boar’s Head een pub waar we aten.

De vierde keer was 2017. Via Dublin met busjes naar Letterkenny. Helemaal in het noorden van Ierland. Diverse excursies gedaan. We hebben de Giant Causeway gereden en zijn in het noordelijkste puntje van Ierland geweest. Op zo’n 60 km afstand was de kust van Schotland te zien. Ook hebben we daar een vuurtoren bezocht op Malin Head. Totaal zo’n 1100 km hebben we gereden in zeg maar 5 dagen. Onderweg in een gezellig pubje neer gestreken en daar een optreden verzorgd.

Alle reizen die we met de busjes deden hebben onze twee chauffeurs Will en Hans ons veilig heen en teruggebracht. De organisatie van de reisjes was in handen van Walter en Will.